CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Aktuality Tvoření s Davonou: Jana Pavelková

Aktuality

Tvoření s Davonou: Jana Pavelková

Seriál o lidech, kteří tvoří s Davonou. Jana je profesionální umělkyně a její nejoblíbenější výtvarná technika je olejomalba a malba suchým pastelem. Podívejte se na její tvorbu a zjistěte, čím ji Davona inspiruje.

  

Představujeme vám Janu Pavelkovou a její tvorbu.

1. Kdo nebo co bylo prvním impulsem, abyste začala tvořit?

S kreslením jsem začala už jako malá holka. Blízké okolí se podivovalo nad mým talentem a chtěli, abych jej rozvíjela. Tenkrát jsem si to úplně nebrala k srdci. Později na základní škole jsem začala chodit do základní umělecké školy, kam jsem docházela po dobu tří let. Tam se můj talent pro tvoření dále rozvíjel. Bylo tam mnoho možností na kreativní vyžití od kresby až po tvoření s hlínou.
Po přechodu na střední školu pak šla umělecká činnost stranou a po úspěšném dokončení jsem se k tvorbě vrátila natolik, že jsem dnes vedena jako profi umělec.

2. Čím vás Davona inspiruje?

Před časem jsem se kromě malby olejem vrátila také k tvorbě suchým pastelem. Zkoušela jsem různé podkladové materiály. Jednoho dne jsem objevila Pastelmat a na zkoušku objednala pár archů právě z Davony, která umožňuje odběr i po kusech, ne po celých baleních. Pastelmat je skvělý. Na jiný podklad již nekreslím a ani nemám zájem zkoušet jiný. Svou texturou umožňuje pastel vrstvit a dává mi tím šanci se realizovat se v detailních kresbách. Do budoucna chci z Davony odebírat i materiály pro olejomalbu. 

  

3. Na jak dlouho se dokážete u tvoření „zapomenout“?

S časem u tvorby je to různé. Někdy u stolu sedím celý den, jindy mi dělá problém vydržet 2 hodiny a pak dodělávám po nocích, abych stíhala vše, co mám na seznamu. Mám vždy rozpracovaných více prací zároveň, abych nezapadla do stereotypu a neunavila oči jedním motivem. 

 

4. Co vám u tvoření naposled vykouzlilo úsměv na tváři?

Největší radost mi vždy udělá radost mých zákazníků. Když mi přijde zpětná vazba, že obraz je skvělý a jejich čtyřnohý přítel opět ožil. To mě posouvá dál. 
Samozřejmě mi udělá radost každý dokončený obraz, když se na něj mohu podívat jako na celek. 

5. Proč ráda nakupujete v Davoně?

Davonu mám ráda, už jen z toho důvodu, jak jsem psala výše, možnost nákupu Pastelmatu po kusech, ale také komunikace je skvělá a rychlost dodání je na jedničku. Určitě by mě potěšilo rozšíření sortimentu i o kusové pastely v tužce od různých dodavatelů.  

Tvořte s námi

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (22.3 + 26.0) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru