CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Akce 2. ročník Čímtačára a Davona jako hlavní sponzor soutěže

Akce

2. ročník Čímtačára a Davona jako hlavní sponzor soutěže

Davona je hlavním sponzorem 2. ročníku soutěžní i nesoutěžní přehlídky výtvarných prací ve formě internetové galerie Čímtačára. Soutěž je určena pro všechny žáky a studenty od 6 do 21 let.

Cílem projektu Čímtačára je shromáždit výtvarná díla mladých umělců v on-line galerii,
kde je možné si každý zaslaný projekt prohlédnout a hlasovat v soutěži. I vy se můžete
zapojit do 2. ročníku soutěžní i nesoutěžní přehlídky výtvarných prací.

Vyhlášení tématu pro rok 2022:    KOUZLO 

Ukončení nahrávání obrázků:       30. dubna 2022
 
Vyhlášení vítězů:                               červen 2022

Co o soutěži říká iniciátorka projektu MgA. Andrea Borovská?

Čímtačára si nedělá ambice nahradit klasické výtvarné soutěže, ale nabízí variantu čistě v online provedení. Cílem našeho projektu je umožnit vystavení obrázků i těm, kteří nechtějí své originály odesílat do neznáma, ale zprostředkovat je širokému publiku. Prostřednictvím každoročních soutěžních i nesoutěžních přehlídek vytvoříme obsáhlou on-line galerii výtvarných prací žáků a učitelů výtvarných oborů i amatérských výtvarníků.
Soutěžní práce se nahrávají pouze v elektronické podobě a originály zůstávají jejich tvůrcům, v galerii můžete vidět všechny zaslané práce ihned po jejich nahrání. Zadáním parametrů vyhledávání si můžete prohlédnout jen některé kategorie nebo druhy škol nebo vyhledat školy ve "vašem" městě. Tisíce prací by se do klasické výstavní síně nevešlo, ale zde si je můžete v klidu a pohodě prohlédnout kdykoli. 
 Portál se sofistikovaným vyhledávacím systémem slouží jako zdroj inspirace k tvorbě pro všechny, kdo přehlídku navštíví; učitelé výtvarné výchovy zde mohou čerpat náměty pro svou tvorbu v hodinách, žáci získají přehled o šikovnosti svých vrstevníků. Rodiny žáků zde mohou zhlédnout práce svých dětí bez nutnosti cestování a mohou je porovnat s pracemi jejich vrstevníků. Zájemci o studium na ZUŠ či středních uměleckých školách zde získají přehled o úrovni výuky i vlastní tvorbě učitelů odborných předmětů. 
V prvním ročníku vznikla naprostá většina prací při distanční výuce, doufáme, že ve druhém ročníku 2022 tomu bude již jinak. Odborná porota je připravena hodnotit a my všichni se těšíme na originální výtvarné práce ze široka - daleka :-)

Jaké je téma 2. ročníku výtvarné soutěže?

KOUZLO. Kouzlo přírody, zrození, magie, objevování, domova, vánoc, pohádek, venkova, starých časů, noci, měsíce, barev…trik, kouzelnické číslo, iluzionista, zaklínadlo, mystifikace, prokletí, kouzelné zrcadlo, les, hrnec, hůlka, meč, prsten, zámek, střevíček, zvíře, bytost, amulet…kniha kouzel, magie, šarlatánství, elixír, kouzlo bylin, čarodějnictví…

Jak soutěž probíhá?

Soutěžní práce se nahrávají pouze v elektronické podobě a originály zůstávají jejich tvůrcům. V galerii můžete vidět všechny zaslané práce ihned po jejich nahrání. Zadáním parametrů vyhledávání si můžete prohlédnout vybrané kategorie nebo druhy škol či vyhledat práce dětí ze škol právě ve „vašem“ městě. Tisíce prací by se do klasické výstavní síně nevešly, ale zde si je můžete v klidu a pohodě prohlédnout kdykoli. a všechny je možné si prohlédnout v internetové galerii, kde najdete 2706 výtvarných prací.

Bližší informace a podrobnosti najdete na webu www.cimtacara.cz

Na webu berounského regionu se dozvíte více informací.

Kdo je hlavním sponzorem 2. ročníku?

Hlavním sponzorem je Davona s.r.o. a proč právě Davona? Dlouhodobě podporujeme výtvarné projekty, do kterých se zapojují soutěžící všech věkových kategorií a tento projekt nás nadchl nejen svou myšlenkou, ale i rozsahem a tím, že všechna díla jsou na jednom místě, a že jich není málo! 1. ročníku se zúčastnily tisíce výtvarných projektů z celé republiky.

Svou podporu vyjadřuje Davona nejen soutěžícím, ale všem školám a zájmovým organizacím. Máme zavedený věrnostní program a každá škola, která se u nás zaregistruje, získá ihned slevu 5% a pokud u nás pokračuje v nakupování, nejen že získá prvotřídní servis a rychlé doručení, ale svou slevu za věrnost může zvýšit až na 10%. Více o věrnostním programu zde.

Zapojte se do soutěže a Tvořte s námi.

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (3.0 + 6.0) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru