CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Akce Davona pomáhá pejskům

Akce

Davona pomáhá pejskům

Pokud máte doma pejska, tak víte, že je to člen domácnosti a že pro něj uděláte vše, aby se mu u vás líbilo. Ne všichni pejsci ale mají to štěstí mít svého páníčka.

Spolek U Františka, z.s. pečuje o opuštěné, toulavé a týrané psy, zejména na území Plzeň jih. Činnost v nově opraveném a vytápěném objektu v Borovně zahájili roku 2015, od té doby jim prošlo rukama téměř 900 psů. Útulek je řádně registrován na Krajské veterinární správě a je i smluvním útulkem státu (Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových), od kterého přebírá úředně odebrané psy za týrání a ze zabavených množíren.

V současné době potřebuje sdružení ufinancovat pejsky propuštěné z laboratoří po pokusech. Jedná se o mladé psy plemene bígl, kterých v březnu přijali celkem 20 a v červnu budou přebírat dalších 15 psů. Všechny (psy i fenky) kastrují, mají i jednoduchou veterinární ordinaci, řádně pejsky socializují a snaží se najít vhodnou adoptivní rodinu.

Náklady na tyto psy nejsou hrazeny žádnou obcí, městem či státem, veškeré prostředky získávají od dárců. Jednání s úřady a laboratoří o tom, aby tito pejsci nebyli po pokusech utráceni a odváženi do kafilerií trvalo téměř 3 roky. Vše se uskutečnilo za spolupráce právníků a Beagle Clubu ČR, se kterým útulek dlouhodobě spolupracuje stejně jako chovatelka tohoto plemene Andrea Kolmanová zakladatelka útulku. Na psech, kteří si tento osud nevybrali a chtějí žít, spolku záleží především, proto založili projekt Druhá šance u Františka, která se této problematice věnuje.

Davona nemyslí jen na sebe, to už určitě víte. Snažíme se v rámci svých možností pomáhat všem, a i vás bychom chtěli požádat o podporu pejsků. Můžete stejně jako my přispět na transparentní účet 6163952329/0800.

Děkujeme, že pomáháte s námi.

Tvořte s námi.

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (12.0 + 6.4) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru