CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Speciální techniky Dárková taška s quillingem

Speciální techniky

Dárková taška s quillingem

Vyrobili jste dárek a chtěli byste vyrobit i krásný obal? Inspirujte se návodem na dekorování papírové tašky technikou quilling - která využívá stáčené proužky papíru.

Materiál a pomůcky

Postup

1. Připravte si potřebný materiál k výrobě kytek. Proužky na quilling jsou široké cca 0,5cm. Můžete si je sami nařezat na řezačce, nastříhat nebo zakoupit již hotové proužky.

2. Papírový proužek žluté rozstřihněte na půl a z půlek proužků stáčením vytvořte pevný váleček, jehož konec slepte. Takto vznikne střed kytky. Středů vytvořte tolik, kolik budete mít kytek.

3. Stočte celý  papírový proužek a v otvoru velikosti 9 jej roztočte do požadované velikosti. Konec slepte a jednoduchým stiskem  prstů na obou stranách vytvořte tvar lístku.

4. Na jednu kytku je zapotřebí jeden střed a šest lístků. Takto vytvořené lístky slepte ke středu.

5. Pro větší efekt finálního výtvoru je vhodné vyrobit kytky ve více barvách. V konkrétním případě jsem použila  5 modrých, 4 tmavě fialové a 4 světle fialové kytky.

6. Dalším postupem je přípravy tašky. Budete potřebovat dárkovou tašku,  jednobarevný světle modrý papír, embosovací kapsu a vyřezávací šablonu s tvarem lístků. Papír projeďte Big Shotem v embosovací kapse a pomocí 3D samolepících polštářků nalepíte embosovaný podklad z modrého papíru.

7. Vyřežte potřebný počet papírových lístků z tmavě zeleného papíru (v tomto konkrétním případě bylo použito 23 lístků) a tyto vytvarujte do „3D efektu“.

8. Vytvořené kytky a lístky nalepte na připravený podklad. Nakonec dozdobte samolepícími kamínky a látkovou mašličkou.

TIP:  Velmi efektní je umístění dvou kytek a pár lístků na ucho tašky.  

Tvořte s námi.

Pro Davonu
Pavlína Kosorinová

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (19.2 + 23.5) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru