CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Speciální techniky Květináč jako malovaný

Speciální techniky

Květináč jako malovaný

Dáváte rádi starým věcem nový kabát? Jednoduše si namalujte květináč v moderním stylu. Recyklujete a zároveň vytvořte krásný obal na pokojové květiny.

Materiál a pomůcky

Postup

1.  Zapátrejte ve vašich sklepech, zajděte na půdu a najděte si staré květináče, které už nepoužíváte a vdechněte jim nový život. Květináče očistěte od prachu a špíny a můžete začít.

Budete potřebovat akrylové barvy, kterými natřete povrch a fixu, kterou nakreslíte motivy na květináč. 

2. V prvním kroku natupujte celý květináč jednou podkladovo barvou, použijte pěnový štětec. Práce s ním je rychlá a jednoduchá. Pokud je to potřeba, přidejte druhou vrstvu.

3. Tužkou si načrtněte plochy, které budete vybarvovat a každou část natřete jednou barvou. Opět, pokud je to potřeba, použijte druhou vrstvu barvy.

4. Okraj květináče dekorujte měděnou metalickou akrylovou barvou. Nejdříve použijte krepovou maskovací pásku a obalte květináč tam, kde nechcete mít barvu. Nanášení metalické barvy pak bude snadnější.

5. Popisovačem Decor pen, který je určen na většinu povrchů včetně keramiky a kamenů, nakreslete motiv na květináč. Doporučujeme vzor předkreslit tužkou.

6. Dalším tipem na dekorování květináčů je kombinace kresby a floků, které dodají květináči na originalitě. Budete potřebovat akrylovou barvu, akrylový popisovač a floky - barevné vločky.

7. Bílou akrylovou barvou natupujte pomocí pěnového štětce květináč. Tužkou si namalujte motiv. Tužku lze gumovat, můžete krestlit tak dlouho, až se vám motiv líbí.

8. Akrylovým popisovačem obtáhněte linky všech vzorů.

9. Horní lem u květináče natřete PVA tekutým lepidlem v dostatečné vrstvě. 

Na lepidlo nasypte vločky a přimáčkněte. V případě potřeby doplňte lepidlo i floky. Nechejte zaschnout a celý květináč přelakujte. Použijte matný nebo lesklý lak, to už je na vás.

Zapojte fantazii a použijte různé předměty na dekorování. Získají nový kabát a budou se hodit do vašeho interiéru.

Urban jungle styl klade důraz na rostliny a jejich pěstování v bytech ve městě. Byt plný pokojových rostlin neboli městská džungle je přesně to, co potřebujete a co vám každý den zlepší náladu. Ozdobné květináče, které se k vašim pokojovým květinám budou dokonale hodit.

Tvořte s námi

pro Davonu

Iva Šťastná

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (17.4 + 0.3) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru