CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Speciální techniky Odlijte si stromeček

Speciální techniky

Odlijte si stromeček

Světýlka k Vánocům patří a stojan na svíčku ve tvaru jehličnatého stromu hezky ozdobí váš vánoční stůl. Vyzkoušejte si odlévání betonu.

Materiál a pomůcky

Postup

1. Některé návody jsou velmi jednoduché a nepotřebujete příliš mnoho pomůcek ani materiálu. Stačí beton na odlévání, forma a kovový kalíšek na svíčku.

   

2. Na balení betonu na odlévání najdete tabulku, kde je poměr vody k množství betonového prášku. Na oba svícny bylo použito 250 g prášku.

TIP: Doporučujeme použití kuchyňské váhy, abyste měli správný poměr prášku a vody. Je to důležité pro správnou konzistenci a následné tuhnutí betonu. 

   

3. Přidejte vodu podle tabulky, do 250 g betonu je to cca 35 g vody. Vše pořádně promíchejte, aby se betonový prášek spojil s vodou.

4. Tekutou směs nalijte do forem, vyjde to úplně přesně. Do nalité hmoty umístěte kovový držák na čajovou svíčku. Měl by se ponořit po okraj. Beton by se neměl dostat do kalíšku. Kovové držáky jsou lehké a budou mít tendenci plavat na povrchu, je potřeba je zatížit, aby zůstaly na tom místě, kde je chcete mít.

 

5. Nechejte minimálně den sušit, opatrně vyjměte z formy (pokud by beton nebyl úplně ztuhlý, může se drolit). Vyjměte z formy a dosušte na vzduchu minimálně další den.

Tip: Forma vypadá hezky z obou stran, pokud máte více betonu, vyrobte si stromy jako dekoraci, kterou je možné postavit.

 

6. Použijte čajové svíčky, pokud potřebujete, aby ladily s vánoční výzdobou, zvolte správnou barvu.

V jednoduchosti je krása, vyzkoušejte a váš vánoční stůl bude vypadat nádherně.

Tvořte s námi.

Pro Davonu
Iriska Vohlídková

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (4.0 + 33.1) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru