CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Tvoření s dětmi Seznamte se, pán a paní Pavoukovi

Tvoření s dětmi

Seznamte se, pán a paní Pavoukovi

Halloweenské tvoření bude bavit dospělé i děti a k podzimu neodmyslitelně patří. Zapojte fantazii, tvořte společně a vyrobte si dekorace, kterými vyzdobíte dětský pokoj.

Materiál a pomůcky

Postup

1. Připravte si polystyrenové koule podle toho, jak velké halloweenské dekorace chcete vyrábět. V návodu byly použity koule o průměru 10 cm. Na nohy pavouka vyberte chlupaté drátky.

2. Polystyrenovou kouli napíchněte na špejli, abyste si nezašpinili ruce a plochým štětcem natřete polystyrenovou kouli. Nechejte zaschnout. Barvy na polystyren lze použít akrylové, jsou dobře krycí. Polystyren není plast a barva na něm drží. V případě, že bílý polystyren ještě prosvítá, natřete druhou vrstvu barvy.

Profi tip: Budete-li pracovat s dětmi, barva se bude jednodušeji nanášet pěnovým štětcem.

3. Zkompletujte natřené koule s drátky. Pomocí špejle udělejte dírky v místech, kam chcete drátky zapíchnout a vytvořte nohy pavouka a ohněte drátek do typických pavoučích křivek. Použijte na přilepení tavné lepidlo. K lepení polystyrenu je také vhodné lepidlo na polystyren.

4. Na papír nakreslete knír, brýlové obruby a případně další dekorace pro pana Pavouka a vystřihněte je. Pokud máte doma Big Shot a vhodné šablony, budete mít jednodušší práci. Vše přilepte tekutým nebo tavným lepidlem.

5. Paní Pavoukové vyberte dekorační plastové oči s řasami a stuhu v barvě, která se vám líbí a barevně ladí. Vše přilepte tavným lepidlem na povrch polystyrenové koule. 

Pavoučí rodiny se nebojte, je to dekorace pro podzimní strašidelnou atmosféru jako dělaná.

Tvořte s námi.

Pro Davonu
Iva Šťastná

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (40.3 + 0.1) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru