CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Výroba přání Jak použít akvarelové gely AquaTint

Výroba přání

Jak použít akvarelové gely AquaTint

Máte rádi akvarelové barvy? Už jste vyzkoušeli akvarelové gely Aqua Tint? Jejich velkou předností je, že nestékají, jsou ideální pro vertikální malování a lze je použít přímo z lahvičky, protože mají aplikátor.

Materiál a pomůcky

Postup

1. Vyberte si barvy akvarelových gelů AquaTint, které se vám líbí a dál to bude už jen hra :-) Barva má konzistenci hustšího gelu, dá se krásně ředit vodou a proto je vhodná i pro děti. Pokud budete chtít dozdobit přání, připravte si dekorace.

2. Technikou horkého embosování vytvořte vzor na akvarelovém papíru. Embosovací inkoust naneste na razítko, otiskněte na papír, zasypte bílým embosovacím práškem a horkovzdušnou pistolí prášek zapečte. Vznikne bílý vzor na papíru. Použijte gelové barvy, rozmyjte je vodou a vyzkoušejte, jak krásný efekt vznikne. Bílý embos vynikne velmi dobře.

3. Další zkouška byla použití na gelové podložce Gelli plate. Barvy naneste válečkem, jsou gelové konzistence, nikde se neroztečou a pracuje se s nimi podobně jako s akrylovými barvami. Pomocí plastových šablon si vytvořite několik efektních pozadí pro budoucí projekty. Barvy jsou velmi syté, krásně na podložce fungují.

4. Další možnost byla nejjednodušší. Zkusila pouze na akvarelový papír udělat velmi jednoduché pozadí pomocí barev, které jsem ředila vodou dle potřeby. (Z toho vzniklo růžovo modré pozadí pro přáníčko). Na transparentní papír naembosujte kytičky a vystřihněte. 

5. Nebojte se barev, určitě si najdou místo ve vašem tvořivém světě. Vyzkoušela jsem to a teď je řada na vás.

Tvořte s námi.

Pro Davonu
Iva Šťastná

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (15.8 + 44.7) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru