CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Výroba přání Tečkované a třpytivé Vánoce

Výroba přání

Tečkované a třpytivé Vánoce

Netradiční vánoční tvoření. Využijte kolečka i barvy a vyrobte přání pomocí kruhové vyřezávací šablony. Tečky i kolečka z papíru, pěnovky, kamínků a lepidla použijte společně se speciálními vánočními razítky.

Materiál a pomůcky

Postup

1. Na výrobu přání použijte razítka woodware s kolečky, která budete různými způsoby vyplňovat. Budete potřebovat třpytivé papíry, pěnovku a samolepicí kamínky. Kdo bude chtít, může vymyslet i další možnosti, čím kolečka vyplnit.

Profi tip: Využijte na vyplnění koleček razítka, knoflíky nebo je třeba vymalujte pastelkami či fixy.

   

2. Použijte vyřezávací stroj Big Shot a vyřežte kolečka. Díky šabloně to půjde snadno. Rychle vyřežete spoustu koleček z pěnovky nebo z papíru. 

   

3. Připravte si papír vyšší gramáže, použijte akrylový blok, na který přilne gelové razítko, natupujte embosovacím pomalu schnoucím inkoustem a otiskněte na papír.

Profi Tip: Pokud máte pomůcku na přesné razítkování, využijte ji, otisk bude plnější a hezčí. Na podrobný návod na horké embosování se můžete podívat v našem článku.

Horké embosování je malé kouzlo, které vytvoří reliéf na papíru poté, co se embosovací prášek roztopí horkovzdušnou pistolí. Přechod zapečení je jasně viditelný.

Profi Tip: Doporučujeme natiskat a naembosovat více barev papíru, použijte i různé embosovací prášky. Koleček budete mít vyřezaných dost a hlavně je to návykové :-) Jedno přání vám stačit nebude. Motivy vystřihněte a při stříhání můžete využít konturu embosu nebo nechat cca 2 mm okraj od embosované linky.

4. Postupujte krok za krokem a vyplňujte dle své fantazie papírové ozdoby. Pěnovku a třpytivý papír přilepte PVA lepidlem nebo oboustranně lepicí páskou. Pro ještě výraznější 3D efekt použijte 3D lepicí polštářky.

5. V dalším kroku přidejte samolepicí kamínky nebo perličky do menších koleček.

Profi Tip: Použijte pinzetu nebo šídlo, abyste lépe kamínky umístili na místo do koleček.

6. Skvělým doplňkem jsou 3D tekuté perly, které nesmí chbět. Použijte perly dle barevnosti vašeho přání do nejmenších kuiček. Počítejte s dobou schnutí cca 30 - 60 minut, až tečky zaschnou. Proto tento krok udělejte až jako poslední.

 

Profi tip: Znáte techniku quilling? Motání tenkých papírových kproužků do různých tvarů můžete na přáníčka také využít. Stočte si kolečka a přilepte je na přání.

Tato přání nebudete mít vyrobena za 10 minut, to neslibujeme, ale výsledek bude stát za to a uděláte radost nejen sobě při výrobě, ale i svým kamarádům nebo rodině, podle toho komu ta přání pošlete.

   

Tvořte s námi.

Pro Davonu
Iriska Vohlídková

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (0.5 + 30.7) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru