CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Výroba přání Vánoční přání tečkovaný akvarel

Výroba přání

Vánoční přání tečkovaný akvarel

Jedinečná vánoční přání díky kombinaci různých technik. Spojením razítkování, akvarelu a vybarvování vzniknou originální přání s tradičními vánočními vzory. Tečkování 3D perlami je rychlé a efektní.

Materiál a pomůcky

Postup

1. Vyzkoušejte tvoření se zajímavými razítky Woodware s kolečky. Tato razítka můžete použít mnoha způsoby a jedním z nich je vybarvování koleček, která narazítkujete. Polštářky Memento ve více odstínech jedné barvy jsou vodou ředitelné, abyste s nimi mohli vybarvovat. 

   

2. Použijte pomůcku na přesné razítkování, která vám umožní natisknout dokonalý otisk.

Profi Tip: Otisk udělejte na akvarelový papír, můžete vyzkoušet různé gramáže tohoto papíru, pokud máte doma nějaký v zásobě. Pokud ne, vyberte námi doporučený akvarelový papír. Použijte permanentní inkoust, který se nebude rozmazávat, když budete vybarvovat.

    

3. Vystřihněte natištěné motivy, abyste je mohli vybarvovat a připravte si akrylový blok.

4. Začněte nejsvětlejším odstínem barvy a inkoustový polštářek otiskněte na akrylový blok. Vámi zvolená kolečka z poloviny vybarvěte.

Profi Tip: Bloček využijte jako nesavou podložku, ze které budete nabírat barvu na vybarvování. Připravte si i papírovou utěrku pro přebytečnou barvu.

  

5. Použijte další odstíny barev a postupně vybarvujte jednotlivá kolečka, až všechna větší kolečka vybarvíte. Pokud chcete přidat barvě na intenzitě, přidejte tmavší odstín.

Profi Tip: Abyste docílili odstupňování barev se vzhledem fleků, pak nechejte jednu vrsvu barvy zaschnout, až pak přidejte vrstvu další. 

6. Až vyplníte barvami všechna kolečka a vše zasušíte, přidejte do menších koleček samolepicí perličky dle jejich velikosti.

7. Nakonec, do nejmenších teček, použijte 3D tekuté perly a nechte je dobře zaschnout. Trvá to cca 30 - 60 minut.

Profi tip: Vyzkoušejte si tečkování 3D perlami nanečisto, abyste se naučili dělat stejné tečky. Není to vůbec těžké, ale chce to trochu cviku.

8. Natiskněte si více vzorů razítek, protože vás vybarvování určitě bude bavit a budete chtít vyzkoušet více barevných kombinací.

9. Na dokončení přáníček použijte jednobarevné papíry, které nebudou rušit vybarvené motivy. Dokončené přání doplňte razítkem, napište vánoční gratulaci a potěšte své kamarády a rodinu krásným přáním.

Tvořte s námi.

Pro Davonu
Iriska Vohlídková

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (16.2 + 14.2) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru