CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Výtvarné techniky Dáma v růžové obraz na plátně

Výtvarné techniky

Dáma v růžové obraz na plátně

Říká se, že lidé se stejnými zájmy se vždy najdou. Davona se našla s paní Lucií Melčovou a určitě byste neuhádli kde. V autosalonu. Slovo dalo slovo a zjistili jsme, že kreativní a výtvarné potřeby jsou přesně to, co paní Lucii ve volném čase zajímá. Pak už bylo jen otázkou času, aby vzniklo plátno s dámou v růžové a vy se můžete krok za krokem podívat, jak proces tvoření probíhal.

Materiál a pomůcky

Postup

Paní Lucie Melčová je amatér v tom nejlepším slova smyslu. Nemusíte být malíř profesionál, aby vás malování bavilo, nemusíte znát podrobně všechny malířské techniky a vychytávky, abyste si malování užili. Paní Lucie si oblíbila malování velkých pláten, což už samo o sobě zasluhuje obdiv, protože se nebojí velkých ploch a její obrazy jsou skvělé. Připravila pro vás fotopostup na malování obrazu Dáma v růžové. Inspirujte se, nebojte se velké plochy a staňte se také malířem.

1. Vyberte si akryklové barvy a třpytivé tempery, které na malování budete potřebovat.

2. Na plátno, které je již z výroby opatřeno prvním nátěrem šepsu (bílé akrylové barvy), přidejte barvy rovnou z tuby nebo lahvičky.

3. Širokým štětcem rozetřete barvu tak, aby stále byly viditelné tahy štětcem a jednotlivé odstíny barev. Vytvořte melír.

4. Na základ obrazu si namalujte tužkou motiv, který na obrazu plánujete. Nemusí to být žádné detaily, stačí nakreslit kontury a větší plochy.

5. Začněte malovat podle vyznačených čar a postupně vyplňujte plochy, které jste si předkreslili.

6. Přidávejte barvy a pokračujte v malování.

7. Až budete malovat a budete potřebovat tělovou barvu, přidejte nejen okrovou a hnědou ale i trochu zlaté, bude to na obrazu zajímavý detail.

8. Tempery se třpytkami se k dámě v růžové skvěle hodí. Přidete trochu černé na kontury, dokreslete deštník a obraz je hotov. Dle svého uvážení použijte závěrečný lak, kterým barvy zafixujete.

9. Teď už zbývá jen jediné. Najít na hotový obraz místo, pověsit ho a pochlubit se :-) Pokud namalujete nebo vytvoříte cokoli, s čím byste se nám chtěli pochlubit, pošlete nám ukázky na promo@davona.cz my se rádi podělíme s ostaními na sociálních sítích Davony.

Tvořte s námi.

Pro Davonu
Lucie Melčová

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (10.6 + 14.2) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru