CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Výtvarné techniky Seznamte se s tvorbou Viktorie Vacířové

Výtvarné techniky

Seznamte se s tvorbou Viktorie Vacířové

Davona spolupracuje s nadanými umělci. Dovolte nám představit vám krásné obrazy, které namalovala čtrnáctiletá Viky.

Viky Vacířová má 14 let a je nadšenec do malování. Má ráda akvarel, akryl i temperu a ráda maluje zvířata nebo krajinky. Je to holka do nepohody, je vtipná, pohodová a miluje myslivost a přírodu. Ve volném čase se věnuje nejen malování ale i střelbě ze vzduchovky. Dva úžasné obrazy, které Viky namalovala máme v naší prodejně v Praze, můžete se na ně podívat na živo, ale pokud to k nám máte daleko, podívejte se alespoň na fotky.

Jelen - akrylové barvy 

Obraz s jelenem je namalovaný na plátně na rámu a je to malba akrylem. Použitá barevná kombinace je dokonalá, je až neuvěřitelné, jak krásně tyto akrylové barvy z obrazu září. Barvy jsou ředitelné vodou a vzájemně se dají míchat, pokud chcete získat přesný odstín.

Viky použila štětce vhodné na akryl. Plátno natřela nejdříve černou barvou širokým plochým štětcem a  poté malovala jak plochými tak kulatými štětci.

Po zaschnutí barev je možné plátno nalakovat. Doporučujeme lak ve spreji, protože se nanáší jednoduše a rovnoměrně.

Kůň - akvarelové barvy

Většinou se velká plátna akvarelovými barvami nemalují, častěji se používají barvy akrylové nebo olejové, ale i akvarel na velkém plátně vypadá dokonale. V tomto případě se autorka nebála barev a vznikla nádherná malba koně.

Akvarelové barvy se velmi dobře rozmývají vodou a díky tomu je možné vytvořit zajímavé skvrny, které doplní obraz plný zářivých barev. Plátno je našepsováno - natřeno ochrannou vrstvou, aby malba vynikla. I akvarelové barvy na plátně vypadají velmi dobře. Přiznejme si ale, že záleží i na talentu, aby takový nádherný obraz vznikl.

Pomocí různých velikostí štětců Viky vytvořila různé kapky na plátně a podtrhla tak výsledný dojem z obrazu.

Zveme vás do naší pražské prodejny Jana Zajíce 22 v Praze 7. Přijďte se podívat nejen na obrazy od Viky, ale i na další krásné projekty, které v prodejně vystavujeme. Pokud budete chtít s nějakou kreativní technikou nebo s malováním začít, rádi vám na místě poradíme, co do začátku budete potřebovat.

Tvořte s námi.

Vaše Davona

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (22.2 + 20.1) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru