CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Výtvarné techniky Klára Kučerová a její zkušenosti s pastelmatem

Výtvarné techniky

Klára Kučerová a její zkušenosti s pastelmatem

Pastelmat je jedinečný abrazivní papír určený pro práci s pastelem. Talentovaná mladá umělkyně Klára Kučerová se s námi podělila o její zkušenosti s tímto papírem.

Materiál a pomůcky 

PASTELMAT má jedinečný povrch, který

  • dokonale udržuje pigmenty
  • zachovává výjimečnou hladkost
  • umožňuje úsporné použití pastelů
  • umožňuje nanášení mnoha vrstev
  • je všestranný a odolný vůči vodě bez ztráty kvality a změny vlastností
  • nevyžaduje fixační prostředky
  • je k dispozici 14 odstínů v různých rozměrech

Jak si práci s pastelmatem užila Klára Kučerová?

Blok PASTELMAT je první, který jsem kdy měla. Používala jsem i jiné papíry na pastel, ale z nich pastel "opadával" už pouhým pohnutím papíru, což je opravdu nemilé. Když jsem Pastelmat od Clairefontaine otevřela poprvé, nebyla jsem překvapena pouze hrubým povrchem papíru ale i barvami, v jakých si jej můžete zakoupit. Dostala jsem na zkoušku skicák a našla jsem v něm 4 odstíny papíru: kukuřičnou, máslově žlutou, světle šedou a tmavě šedou. Skicák je navíc vyroben z jemných částic korku, což zajišťuje udržení pastelů na papíře. Každý list je navíc chráněn v bloku speciálním transparentním papírem - neboli takovou průhlednou fólií, která papír chrání a zabraňuje poškrábání jeho povrchu či ušpinění! A to je skvělé! Další zajímavou věcí je, že každý papír v bloku má ze své druhé strany hladký a pevný povrch. Nejedná se tedy o papír, který je hrubý z obou stran. Nestane se, že by vám například svým povrchem poškrábal například stůl. Pastelmat je navíc nekyselý a opravdu velmi kvalitní. Papír si samozřejmě zachová své vlastnosti a strukturu i po namočení nebo vyčištění.

 

 

Určitě neváhejte, koukněte na stránky Davony, vyberte si z jejich velké barevné nabídky bloků a papírů Pastelmat a pokud je vyzkoušíte a zveřejníte na Instagramu, nezapomeňte Davonu označit pod kresbu!

 

Davona moc děkuje Klárce za vyzkoušení pastelmatu, jsme rádi, že byla s tímto jedinečným papírem spokojená. Klárku můžete sledovat na Instagramu a podívat se na její další úžasné projekty.

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (44.7 + 14.0) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru