CZK Měna
Hledat
Menu

Nacházíte se zde: Úvod Blog Speciální techniky Pouzdro na štětce z minerálního papíru

Speciální techniky

Pouzdro na štětce z minerálního papíru

Seznamte se s minerálním papírem a vyrobte si pouzdro na výtvarné potřeby. Papír je svým unikátním složením vhodný jako základ rolovacího obalu.

Materiál a pomůcky

Postup

Minerální papír je svým unikátním složením rozemletých minerálů a pyskyřice vhodný jako základ rolovacího obalu. Zajistí pevnost i pružnost. Lze jej lehce barvit, razítkovat, ba i šít. A jaký materiál zvolit na vnitřek pouzdra? Odpověď zní jemný filc.

1. Minerální papír je smetanově bílý. Můžete na něj aplikovat barvy ve spreji, razítka, akrylové barvy, pasty i techniku decoupage. Lze jej stříhat, řezat i šít na šicím stroji.

2. Na pouzdro použijte formát A3 a natřete jej barvou Aquacolor. Barva je ve spreji, ale lze ji nanášet i štětcem nebo houbičkou. Protože jde o větší plochu, použijte pěnový štětec a jednu světlejší barvu. Experimentujte a přidejte další barvy. Papír obarvěte z obou stran.

Profi Tip: Pokud jste barvy aplikovali sprejem, ihned po aplikaci vymyjte trysku, aby se vám nezalepila.

3. Po zaschnutí barvy razítkujte podle své fantazie černým permanentním polštářkem a silikonovým razítkem. Razítko přiložte na akrylový bloček, natupujte barvou a aplikujte na papír.

4. Na vnitřní stranu pouzdra nalepte slabší filc formátu A4 v délce 6 cm od okraje. Pro přesné nalepení si plochu jemně vyznačte tužkou a pravítkem.

5. Pro našití kapsy použijte druhý filc, kterému nejprve prošijte rantl 4 cm široký na širší straně. Potom přišijte rantlem dolů po celém obvodu k nalepenému filcu. Nezapomeňte, že filc je nutné přišít pouze u vnějších krajů.

6. Lepený filc také prošijte z pohledové strany a potom prošijte 5 kapes. Jedna kapsa je cca 5,5 cm. Pro přesné prošití si nalinkujte čáry např. bílou pastelkou.

7. Na závěr přišijte provázek z imitace kůže, který koupíte v pražské prodejně. Prošití schovejte pod drobnou aplikaci z minerálního papíru.

8. Podle svého vkusu dolaďte detaily razítek barvami Aquacolor.

9. Okraje pouzdra lehce obarvěte černým razítkovacím polštářkem.

10. Po naplnění pouzdro srolujte, zavažte šňůrkou a můžete používat.

Profi Tip: Minerální papír lze také embosovat technikou horkého embosování

 

Tvořte s námi.

Pro Davonu
Míla Maříková

Zpět na přehled

Komentáře

Žádné příspěvky

Přidat příspěvek

Maximální počet znaků pro zprávu je 1000. Napsáno znaků: 0
Není povoleno vkládání HTML.

Pokud jste člověk, nevyplňujte

Sečtěte a zaokrouhlete (40.3 + 25.3) *

Údaje označené hvězdičkou a tučně jsou povinné.

Nahoru